Азамен Интерактивния танцов пърформанс

Лабораторно изследване на възможността за симбиоза между танц и нови технологии.

Художничката Албена Баева и сценографката Петя Боюкова създават компютърна програма и специални безжични костюми, с помощта на които танцьорите записват звуци и думи, модулират ги, контролират ги и така сами композират музиката, на която танцуват.

Предизвикателството – да превърнат телата си в инструмент за създаване на музика и танц едновременно – приемат Александър Манджуков и София Георгиева. Те използват дигиталните технологии като средство, с което изследват най-старото човешко чувство – любовта, и се опитват да разберат какво се случва, когато излезем от любовния балон, колко лица има любимият човек и можем ли да ги обикнем всичките?

Хореография и изпълнение : София Георгиева и Александър Манджуков

Костюми: Петя Боюкова и Албена Баева

Софтуер: Албена Баева

Технически асистент: Стефан Дончев, Михаил Врачански, Йордан Стоянов

Консултант: Симеон Янчев

Азамен е последният проект на Runabout project, чиито пърформанси и експерименти в областта на дигиталните технологии, музиката, литературата и импровизацията участват в редица фестивали като Sofia Underground Fest (2009), „Малък сезон” на Театър Сфумато (2009, 2010, 2011, 2012), Da-fest (2009, 2010, 2011), Con.tempo (2011), Панаир на младите (2012), ACT Фестивал за свободен театър(2012), MUSIC Lab (2012).

Албена Баева е художник. Завършва първия випуск на специалност „Дигитални изкуства” в НХА. През 2011 година печели международните награди за съвременно изкуство „Есл” и „VIG”, номинирана е и за Наградата за съвременно изкуство „База”. Основател е на Runabout project. Участва в различни международни фестивали и групови изложби в Австрия, Германия, Италия, Румъния и България.

Петя Боюкова е сценограф. Завършва магистратура „Костюмография” в НХА. Работи с режисьорите Марий Росен, Валерия Вълчева, Веселин Мезаклиев, Лео Капон и Красимир Ранков. Съосновател е на Runabout project и участва в пърформансите на проекта още от самото му начало.

Александър Манджуков създава хореография и участва като танцьор в „По пътеката към шосето оттатък реката” – постановка към 8-то издание на конкурса за съвременна хореография „ Маргарита Арнаудова” (2011); „Лош навик” – авторски спектакъл на Ана Митева и Александър Манджуков (2010); „Говори ми” – постановка на Веселин Ранков, Николай Младенов и Светослав Добрев (2009) и други. През 2005 г. участва в международната копродукция “Dance-cross bridge”- Япония/България, представена в Токио, Япония.

София Георгиева участва в десетки международни работни ателиета под менторството и ръководството на световноизвестни хореографи и танцьори като Найджъл Чарнок, Клаус Абромайт, Бако Томас, Такаши Ито и др.„Аз-а-мен” е дебют на София Георгиева като танцьор и хореограф.

Повече информация за целия проект можете да намерите на www.runabout. eu или на имейл albenski5@gmail.com, телефон за контакт 0886861102

Азамен” е осъществен от Runabout project в партньорство с център „Алос”, Robotev.com, Derida Dance Center, Културен център към СУ „Св. Климент Охридски”. Реализиран е с финансовата подкрепа на „Министерство на културата” и Фондация „Етюд”.Azamen-plakatSUWeb