Венецианското биенале и българското участие

Дискусия с участието на Вера Млечевска, куратор на българския павилион, Яра Бубнова, комисар на участието и и.д. директор на Националната галерия и Аделина Филева и Кирил Василев – членове на журито, избрало проекта.

Събитие във “Фейсбук”

Културният център на Софийския университетима удоволствието да ви покани на “Венецианското биенале и българското участие” – представяне и разговор върху проекта “Как живеем” на Рада Букова и Лазар Лютаков, представил страната на 58-то издание на форума.

След осем години България отново присъства на Венецианското биенале. Какво представлява форумът и защо е важно участието ни там? Колко “национален” трябва да е националният павилион и какво значи националното като принцип за участие в художествено събитие? Как се вписва изложбата “Как живеем” на Рада Букова и Лазар Лютаков в “интересните времена” на 58-то му издание?

За всичко това ще говорим с Вера Млечевска, куратор на българския павилион; Яра Бубнова, комисар на участието и и.д. директор на Националната галерия; и двама от участниците в журито, избрало проекта – Аделина Филева, директор на Софийски градска художествена галерия, и Кирил Василев, преподавател в специалност “Културология” в СУ и галерист на университетската галерия “Алма Матер”.

Изображение: Детайл от изложбата “Как живеем” на Рада Букова и Лазар Лютаков, Българският павилион във Венеция