РЕ>ЛА>КС

Фондация „Форум Градски алтернативи”, Фондация „НО Студио” и Културният център на СУ „Св. Климент Охридски” представят изложба на дизайнерски обектиот рециклирани материали и битови вещи.
В края на юни изложбеният сезон на Университетската галерия „Алма Матер” ще приключи подобаващо с „РЕ>ЛА>КС” – изложба, представяща резултатите от едноименния проект за рециклиране на непотребни вещи и повторното им интегриране в градската среда по един нов, креативен и забавен начин. В рамките на една седмица, от 23 до 27 юни, ще бъдат показани селектирани дизайнерски обекта на повече от 12 автори и дизайнерски групи, участвали в продължение на няколко месеца в творческите работилници на „РЕ>ЛА>КС”.През изминалия месец юни организаторите от Фондация „Форум Градски Алтернативи” и Фондация „НО Студио” многократно поканиха своите колеги и всички любопитни жители на столицата сами да видят как тези претворени вещи биха могли да присъстват и обживяват пространства като парк „Хиподрума” (кв. Красно село), подлеза на Централна ЖП гара, по време на традиционния седмичен фермерски пазар „Римската стена” (кв. „Лозенец”), а скоро предстои и представяне във Фабрика за градско изкуство (28 юни, Зона Култура, кв. „Сточна гара”). Преди това обаче, Културният център на СУ покани младите организатори и артисти да прибавят към алтернативните изложбени локации за дизайнерски рециклирани предмети и още една, а именно – галерия „Алма Матер”, Ректорат на СУ – и да преосмислят по този начин и едно от конвенционалните пространства за култура и изкуства с центъра на столицата.

В галерия „Алма Матер” ще бъдат показани проекти на Весела Станоева, Габриела Чеглайска, Галина Динева, Детелин Йончев, Изабела Маркова, Илина Кирова, Илияна Стоилова, Мая Иванова, Милен Иванов, Надежда Рангелова, Таня Михайлова, Baraka Design Lab