ИЛЮЗИИ, БУТАФОРИИ, ЛАБИРИНТИ Орлин Дворянов

Факултетът по начална и предучилищна педагогика, Сдружение “Изкуство в действие”, Културният център на СУ и и Галерия „Алма Матер” ви канят на изложба инсталации на Орлин Дворянов.

„Хората се нуждаят от илюзорни светове, в които да преживеят положителни емоции. Но животът е непрестанен процес, в който отсъства понятието „щастлив край“. Надеждите и разочарованията следват едни след други по коридорите и ъглите на „лабиринта“. Драматичното придвижване се случва сред бутафорни конструкции и декори прикриващи действителността.”

Орлин Дворянов гостува на Културния център на СУ със самостоятелна изложбата от инсталации и колажи, експонирани в два раздела. Първият включва творби, участвали през последните години във фестивали и форуми за съвременно изкуство в страната, но непоказвани в София. Във вторият раздел са подредени нови творчески проекти, създадени през тази година.

Проф. Орлин Дворянов е художник и преподавател в катедра „Изобразително изкуство” към Факултета по начална и предучилищна педагогика в Софийския университет. Съучредител и председател на сдружение „Изкуство в действие”. Работи в областта на съвременното изкуство и артпедагогиката. Има артистични изяви в България, Германия, Франция, САЩ, Полша, Унгария, Турция, и Румъния. Организатор и координатор на редица младежки и авторски проекти в страната и чужбина. Съучредител на мултинационалното сдружение „OST-WEST FORUM”, със седалище в Берлин.

Facebook Event