Лицата на науката Гл. ас. Вероника Димитрова: Отношението към хората с психични разстройства

Поредицата “Лицата на науката” продължава с д-р Вероника Димитрова, главен асистент към катедра Социология на Софийски университет, която ще говори за отношението към хората с психични разстройства. В лекцията си тя ще ни запознае с базови научни понятия в областта и представя резултати от проекта „Психично здраве и социални неравенства“, който проследява отношението на българското общество към психичните разстройства и страдащите от тях.

“Лицата на науката” е серия от публични видеолекции, в които видни учени от Софийския университет представят работата си за широка аудитория. Вижте всички лекции от поредицата и ни очаквайте всяка събота от 16.30 ч. в каналите ни във Facebook и YouTube.

За лектора:

Вероника Димитрова е асистент към катедра „Социология”, Софийски университет „Св. Кл. Охридски”. Нейните полета на интерес са социология на медицината, история на медицината и градски изследвания Тя е съавтор на книгата “Портрети на изчезваща София” (2012), автор на книгата “Управление на бедността (Хигиена и медицина през междувоенния период в България)” (2018) и ръководител на проекта „Психично здраве и социални неравенства“, финансиран от фонд “Научни изследвания”.

Back to top