Лицата на науката Философският диалог с проф. Георги Каприев и проф. Калин Янакиев

Какво представлява философският диалог? Как да го практикуваме изкусно? Това показват на думи и на дела проф. Георги Каприев и проф. Калин Янакиев в този епизод на поредицата публични лекции “Лицата на науката”.

Двамата са сред най-обичаните и популярни преподаватели по философия в СУ “Свети Климент Охридски”. Освен с многобройните книги, свързани с тесните им научни интереси, двамата са познати с текстовете си в пресата, както и от дискусионния формат “Професорско каре”, в който участват заедно с проф. Владимир Градев и проф. Цочо Бояджиев. Гледайте лекцията им след 16.30 ч. на 26 ноември тук и в канала на Културния център във “Фейсбук”.

За “Лицата на науката”

Това е третият семестър на поредицата, в която преподаватели от Софийския университет правят популярна лекция, свързана с тясната си специалност. В изданията досега ще откриете любопитни теми от областта на историята, социологията, икономиката, химията и други науки, а през настоящия семестър – за удоволствието от четенето и екзопланетите, за философския диалог и разширяването на Европейския съюз, за превода и историята на политическите идеи. Намерете ги в нашите плейлисти:

Лицата на науката в YouTube

Лицата на науката във Facebook

Back to top