РЕ-ТУР: ИЗКУСТВО без/със ВРЕМЕТО?

Кураторска обиколка и дискусия за студенти

cъбитие във “Фейсбук”

Какво означава изкуството да е съвременно? Културният център на Софийския университет и Софийска градска художествена галерия ви канят на пилотното издание на платформата РЕ-ТУР – серия кураторски обиколки и дискусии върху актуални изложби от софийския художествен календар, насочени към студенти и преподаватели.

Началото е на 15 юни, понеделник, от 16 ч., когато Софийска градска художествена галерия ще отвори вратите си специално за тура на изложбата “ИЗКУСТВО без/със ВРЕМЕТО?”, воден от кураторите на експозицията Даниела Радева и Лъчезар Бояджиев.

А на 22 юни, понеделник, отново в 16 ч. онлайн в страницата на Културния център във “Фейсбук” ще се състои разговор за изложбата с кураторката Даниела Радева, изкуствоведите Владия Михайлова и Кирил Василев и участници в тура. Поради заповед, с която се ограничава достъпа до пространствата на Ректората, този разговор се мести онлайн.

Турът и дискусията са с вход свободен. Повече за изложбата “Изкуство без/със времето?” може да научите тук.

*В случай на промяна на режима на достъп до СУ, втората дискусия може да бъде преместена онлайн.

РЕ-ТУР се осъществява по проект “Срещи със съвременното изкуство”, финансиран от Фонд “Научни изследвания” към СУ . Пилотното издание се осъществява с партньорството на Софийска градска художествена галерия.