Ризо - Зийн Работилница Hip Hip Zine Fair 2015

Покана за участие в РИЗО ЗИЙН РАБОТИЛНИЦА

в рамките на HIP HIP ZINE FAIR в Софийския университет

Локации:
26 септември, събота, 10.00 – 14.00 ч., Софийски университет: Музей по палеонтология и Музей по минералогия

27 септември, неделя, 10.00 – 14.00 ч., Hip Hip Atelier 

Водещи работилницатаРоси Ейсор /Blood Becomes Water/, Десислава Панчева /Hip Hip Library/Hip Hip Atelier/

Брой  участници: 16

По време на първото издание на фестивала за независими публикации – Hip Hip Zine Fair – ще се проведе двудневна творческа работилница за зийнове и ризография. Участниците ще имат възможност да се запознаят със зийн културата и ще работят съвместно в подготвянето и публикуване на краен проект. Програмата ще обхване различните етапи от изработването на един фензин – от концептуалния замисъл и събиране на материали, до тяхната обработка, оформяне на дигитален файл и отпечатвне на ризограф, както и сглабяне, шиене и обрязване на печатното издание.

Специално за този уъркшоп домакините и водещите на събитието ще разведат артистите из експозициите на музеите по палеонтология и минералогия под куполите на Софийския университет, криещи непознати съкровища и потенциални вдъхновения, като: единственият в света запазен скелет на Дейнотериум (родственик на мамутите отпреди повече от 10 милиона години), яйца от динозавър, останки от саблезъб тигър, древен делфин от района на Балчик и много други!

Виртуална разходка на Музея по палеонтология на СУ тук:https://panorama-studio.eu/index.php/paleontologiya

zx620_2306747                                            Снимка: Capital

Изисквания към участниците: Изпратете кратко свое представяне (в няколко изречения – с какво се занимавате, имате ли някакъв опит с печатните издания или печатането на ризограф) и при възможност свой сайт или блог.
За да участвате не е необходимо да се занимавате с изкуство или дизайн. Търсим интересни личности с ентусиазъм и идеи, които биха се включили пълноценно в креативния процес по време на работилницата.
На всички заявили желание за участие ще бъде отговорено в рамките на 2 дни.

ВАЖНО: Желаещите да участват трябва да осигурят своето присъствие и в двата посочени дни на работилницата!
За да заявите своето участие пишете на адрес: zinefair@hiphiplibrary.com
Заявки за участие се приемат до запълване на местата!

Facebook event / Hip Hip Library FB / Culture Center SU

* Hip Hip Zine Fair се организира от Hip Hip Library/Hip Hip Atelier и Културния център на Софийски университет. Партньори: Унгарски културен институт „Балаши“ и Полски културен център, София.

*Изображение: Роси Ейсор /Blood Becomes Water/