Списание „Пирон“ на Софийския международен литературен фестивал

С участието на: проф. Стилиян Йотов, Антоанета Колева, Лъчезар Бояджиев.

Модератор: проф. Александър Кьосев 

През пролетта, когато “локдаун” бе още ново и извънредно понятие, Културният център на Софийския университет организира серия онлайн разговори с общественици, учени и артисти за осмисляне на новата реалност, в която живеем.

Онлайн поредицата “Извънредно положение: Новото значение на старите неща” прерасна “Извънредната 2020” – бр. 19 на изданието на Културния център – академичното списание за изкуство и култура “Пирон”, в който ще прочетете и рефлексията на световни мислители като Джорджо Агамбен, Юрген Хабермас и Майкъл Сандел.

 

В края на 2020 г. ви каним да отправим поглед назад с водещия броя проф. Стилиян Йотов, главния редактор проф. Александър Кьосев, Антоанета Колева – издател на Джорджо Агамбен на български език и художника Лъчезар Бояджиев. Каква роля играят културата, изкуството и науката във времена на криза?

“Пирон” гостува на Софийския международен литературен фестивал, който се провежда онлайн с участието на Салман Рушди, Етгар Керет и автори от още пет държави. Гледайте ни онлайн тук и на страниците на Културния център и фестивала!

Броят “Извънредната 2020” четете тук.
Поредицата “Извънредно положение: Новото значение на старите неща” ще намерите тук и в каналите на Културния център във фейсбук и YouTube.