Графика и живопис от Академията за изкуства в Лодз (Полша)

Катедра Визуални изкуства към ФНПП, Културният център на СУ  и Галерия „Алма Матер” представят изложбата Графика и живопис от Академията за изкуства „Владислав Стжемински”.

Предстоящата в Галерия Алма Матер изложба на графика и живопис на художници от Академията за изкуства в Лодз (Полша) се реализира в рамките на съвместен проект на преподаватели от Академията за изкуства в Лодз и техните колеги от катедра Визуални изкуства към Факултета по начална и предучилищна педагогика към Софийския университет. Някои от представените полски художници са участвали и в предни проекти на катедра Визуални изкуства, реализирани по Фонд „Научни изследвания“ на СУ през 2014 и 2015 г. в България и Полша.

От 3 до 21 октомври в пространствата на галерията на Софийския университет ще могат да бъдат видяни творби на изтъкнати представители на съвременното полско изкуство, с множество артистични изяви както в Полша, така и в чужбина – проф. Дорота Сак, проф. Марек Сак,  проф. Ждислав Олейничак, проф. Пиотр Стахлевски, проф. Витолд Калински, проф. Збигнев Пурчински и доц. Пиотр Чесиельски.

2-p-s-the-embodiment-of-divisions-2008-linoryt-75-x-512-cm-1

проф. Пиотр Стахлевски

4-purczynski_zbigniew_blue-structure-ii_linocut_88x60cm-1

проф. Збигнев Пурчински

6-w-k-nielot-2

проф. Витолд Калински