04.12.2014 / ИЗЛОЖБА НА КОНСТАНТИН КАЧЕВ И СИНИША КАШАВЕЛСКИ

Културно-информационният център на Република Македония и

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски”

представят:

изложба на македонските художници

КОНСТАНТИН КАЧЕВ

И

СИНИША КАШАВЕЛСКИ

(4 декември 2014 – 8 януари 2015 г., галерия „Алма Матер”)

   

Официално откриване:

4 декември, четвъртък, 18:00 часа

Северно крило, Ректорат на СУ

 

Ще бъдат представени две отделни творчески концепции: „Емигрант“, Константин Качев и „Богатството на Тайнствения“ на Синиша Кашавелски.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКонстантин Качев (р.1967 г.) завършва Държавната художествена гимназия за приложни изкуства през 1986 г., а през 1996 г. Факултета за изящни изкуства в Университета в Скопие. След двумесечен престой в Париж /2004/ следват самостоятелни изложби в Париж, Ню Йорк, Берлин, както и в много градове в Р. Македония: Скопие, Охрид, Битоля, Гевгелия и др. Носител е на престижни награди в областта на изобразителното изкуство. Художествените творби, обединени от концепцията „Емигрант“, са показвани в Берлин, а преди броени дни и в Париж.

 

SinishaKashavelski1Синиша Кашавелски (р. 1969 г.) също завършва Държавната художествена гимназия за приложни изкуства и Факултета за изящни изкуства в Скопие през 1994 г. Участвал е в многобройни изложби в Р. Македония и чужбина. Много от неговите произведения са собственост на частни колекции в различни страни по света. Изкуството на Кашавелски се формира под влиянието на сюрреализма, което се преплита с мотиви от македонската традиция. Неговите произведения обединяват техниките на реализма на старите майстори, допълнени със сюрреалистични елементи, структурирани около македонското минало, настояще и бъдеще.