ДНИ НА ИСПАНОЕЗИЧНАТА КУЛТУРА В СУ

ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС – СОФИЯ, Катедра „Испанистика и португалистика”, Културният център на СУ и Галерия АЛМА МАТЕР представят:

FEMME FRACTALE / MUJER FRACTAL

/Жена фракталия. Автопортрети с чужда намеса/

изложба наКАРМЕН ЕРЕРА НОЛОРВЕ /Перу/

и

ИЗЛОЖБА ЕКСЛИБРИСИ ОТ НАЦИОНАЛЕН СТУДЕНТСКИ КОНКУРС
„МАРИО ВАРГАС ЛЬОСА В СОФИЯ“

Проектът „Femme fractale / Mujer fractal – Жена фракталия. Автопортрети с чужда намеса“ се ражда от размишления върху проблема за изграждането на женската идентичност, както в индивидуален, така и в колективен план. Авторката прибягва до теорията за фракталиите като пресъздава в различен мащаб фрагментирани, симетрични и неравни образи, съпоставени с литературни автопортрети на съвременни латиноамерикански поетеси, създадени специално за този проект.

Кармен Ерера Нолорве е родена в Пукалпа, Перу. Учила е в Католическия университет в Лима и има магистърска степен по пластични изкуства от университета в Бордо 3, където преподава понастоящем. До сега е имала пет самостоятелни изложби във Франция, участвала е в редица колективни изложби. Позната е на българската публиката с участието си като специален гост на Втория Форум „Малки графични форми“ – София 2013.

***

Изложбата екслибриси от конкурса „Марио Варгас Льоса в София“ представя студентски творби, получили награди от конкурса, организиран от сдружение „Лингва франка“ по повод удостояването на испано-перуанския писател с доктор хонорис кауза на СУ „Св. Климен Охридски“. Изложбата гостува за пръв път в Софийския университет, а преди това е показвана в Институт Сервантес в София и в Университета Комплутенсе в Мадрид.