Насекомикс Великани и джуджета

Премиера в театрална зала „Алма Алтер“

Пет години след успеха на Adam’s Bushes Eva’s Deep музикантите от група Насекомикс са готови с новия си албум. На 11 юни те ще срещнат своите фенове с музиката от „Великани и джуджета“ в един необикновен концерт. Премиерата на албума ще се състои в театралната зала „Алма Алтер“ в Софийския университет – място със специална атмосфера, възможности за подходяща сценография и контакт на групата с публиката.

„Великани и джуджета“ има интересна история. Песните в албума са записани в някои от най-магичните и пленителни природни местности в България. Именно идеята за тези записи е в основата на целия албум, с който Насекомикс ще отведат слушателите на пътуване, което ще ги доближи отново към природата. Албумът съдържа 15 песни, повечето от които са на български език, с текстове на Марий Росен и Андрония Попова-Рони, а песента Вътре в теб е винаги шест и половина сутринта е по текст на Вергиния Захариева. Две от композициите са инструментални.

По време на записа на песента „Отвор-Затвор“, който е осъществен на светилището при Татул, където се предполага, че се намира и гробът на самия Орфей и мястото се смята за свещено, се е развихрила страхотна буря, тъкмо в момента, в който Рони започва да пее за буря. Друго впечатляващо място, на което групата е записвала част от заглавията в албума, е пещерата Утробата, в която Рони среща тибетски монах. Нейният глас е озвучил и местността Глухите камъни, Белинтаж, Чудните мостове, където са записани останалите песни от албума.

Концепцията за това как ще е оформено пространството в залата и режисурата на събитието на 11 юни отново ще бъдат в ръцете на Марий Росен, който е съмишленик на Насекомикс от самото начало и колаборациите помежду им са създали някои от най-запомнящите се песни на групата. Заедно с Виктор Георгиев, който ще има грижата за осветлението, и Бурян Маслев от Риъл Саунд, чието дело ще бъде звукът, те ще създадат цялостния облик на този първи концерт, представящ новия албум на групата.

Още на следващия ден след премиерата „Великани и джуджета“ ще бъде представен и на фестивала „Meadows in the Mountains“ в Родопите. След това Насекомикс ще организират концерти в страната и ще вземат участие в още няколко фестивала. За публиката в София ще има следващ голям концерт.

Насекомикс продължава да свързва четиримата основни виновници за музиката със запазен знак на групата, които звучат и живеят в хармония и изпитват истинска радост от съвместната си работа. Това са:

     Андрония Попова-Рони – вокал, акордеон

     Михаил Йосифов – китара

     Георги Дончев – бас

     Александър Даниел – ударни

„Великани и джуджета“ се реализира с подкрепата на Музикаутор и със съдействието на Културния център на Софийския университет. За всички, които няма да успеят да присъстват на премиерата на 11 юни, концертът ще бъде излъчен на живо по радио Бинар. Повече за премиерата и албума, за предстоящите концерти, както и уникални видеа от записите на песните из различни места в България, може да видите във фейсбук страницата на Насекомикс:

     https://www.facebook.com/Nasekomix?fref=ts

1781822_1022321647780412_6125821467353398682_o