LET ME BE YOUR FANTASY

Арт фондация ДОМА и Културният център на СУ

ви канят на колаборативния пърформанс на Войн де Войн (България), Томас Лемарки и Йозеф Марзола (Исландия) Let me be your fantasy

В “Let me be your fantasy” Войн де Войн, Томас Лемарки и Йозеф Марзола ще провокират посетителите на уеб платформата за онлайн разговори https://chatroulette.com/, опитвайки се да пресъздадат различни фантазии на хора от другата страна на камерата чрез широк набор от ефекти и методи за най-добър резултат по поставената тема.

В опита си да достигнат и задоволят окото на отсрещния участник, както във физическо измерение, така и във виртуалното пространство, триото съзнателно задава въпроса – какво е фантазия? Как може да се опише в думи и изрази физически? Защо това пространство е толкова привлекателно за толкова много хора, а не е достатъчна самата реалност? Какви са новите изразни средства? Провокация или опит да се пресече дистанцията между интимното и личното във виртуалното като опит на докосване с човешкото – всичко това е отворен за интерпретация терен, в който публиката е поканена да заеме мястото си.

iiou

Войн де Войн

Артист, куратор на ДОМА Арт Фест, София, Брюксел

Работи и живее между София и Брюксел. Сред представяните артисти на Галерия за съвременно изкуство Сариев, Пловдив. Съосновател на Института за пърформанс и теория заедно със Снежанка Михайлова. Работите му са показвани на най-различни фестивали и локации като Венецианското Биенале 2015, Международния театрален фестивал в Мелбърн, както и в галерии в музеи из цяла Европа. Работата му е комбинация от пърформанс, инсталация и социални експерименти. Целта му е да осъществи нова система на мислене сред публиките си, създавайки среда, в която границите между изпълнител и зрител се сливат.

Voin de Voin

 Томас Лемарки

Томас Лемарки е роден в Исландия, работи и живее в Берлин. Изявява се като артист и актьор едновременно. Играе в различни европейски филмови продукции, редом до звезди като Кевин Костнър, Тилда Суинсън и Ед Харис. Паралелно с това се занимава и с колажи, скулптури, пърформанси, видеоарт.

В рамките на ДОМА Арт Фест Лемарки ще представи част от най-новите си колажи, които, както сам описва, потапят зрителя в една реалност, изтъкана от съновидения и творения на колективното съзнание.

tomas-lemarquis

Йозеф Марзола

Роден е през 1972, във Франция. Живее и работи в Исландия.

В повечето от работите му, вниманието не пада само върху избрания обект, а включва  и интуитивното му познаване, което би могло да вдъхнови или обърка публиката. Като артист, той се отдава на опознаването на света във всичките му крайности, превръщайки изкуството във форма на номадство – не само като начин на пребиваване, а и средство за разрушаване на връзката обект-субект. Проектите му включват подробното проучване, последвано от мултимедийна документация на срещата на действителния обект.

^32B0FF9C991521E83D3FF5D046A67A50258316FB463A80C6A4^pimgpsh_fullsize_distr

DOMA Art Fest

ДОМА дискусии в Софийския университет

Facebook Event


ДОМА 2015: Нордика се осъществява с финансовата подкрепа на Северния културен фонд, Шведски културен фонд IASPIS, Министерство на културата на Република България, НФ „Култура“, Програма „Култура“ на Столичната община, Фондация CREDO BONUM, Посолствата на Кралство Дания, Република Исландия, Кралство Норвегия, Република Финландия, Кралство Швеция в София, както и с подкрепата на Културен център и катедра „Германистика и Скандинавистика“ към СУ „Св. Климент Охридски“, КИА Моторс България и др. Фестивалът се осъществява и с подкрепата на Почетния консул на Исландия в София.