Образ и подобие Теоретичен фотографски семинар

Фондация “ФОДАР” и Културният център на Софийски университет имат удоволствието да ви поканят на теоретичен семинар на тема „Образ и подобие“, част от програмата на дванадесетото Международно фотографско биенале PHODAR. “Образ и подобие” е и мотото на фестивала през 2023 г., а в семинара ще вземат участие д-р Антоан Божинов (основател на биеналето, преподавател по фотография в СУ “ Св. Климент Охридски”), доц. д-р Александър Нишков (член на журито и преподавател по фотография в НАТФИЗ),  доц. Тодор Тодоров (катедра “Философия”, СУ “ Св. Климент Охридски”), както и носителят на голямата награда на биеналето тази година.

Семинарът ще се проведе на 8 юни от 17 ч. в Музея на социалистическото изкуство, където на 6 юни от 18 ч. ще се състои откриването на експозицията на селектираните участници и обявяването на наградените. На 22 юни от 16 ч. ще има и тур в изложбата.

Вход свободен. Очакваме ви!


Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Столична община и е част от Културния календар на София. Съорганизатор – Национална галерия. Със съдействието на Италианския културен институт в София.