РЕ-ТУР: Вместимост Изложба скулптура на Ивайло Аврамов

Следващата разходка от серията „РЕ-ТУР“ е посветена на съвременната скулптура и изложбата „Вместимост“ на Ивайло Аврамов в галерия „Васка Емануилова“.

Това е първата от поредица намеси в галерийни пространства, замислени от автора. Неин фокус е архитектурен елемент – преградната стена между две експозиционни зали във „Васка Емануилова“, трансформирана и преди в изложбите на Симеон Симеонов и Кирил Кузманов. Работата на Ивайло Аврамов е визуално-аналитичен и едновременно експериментален процес, в чиято основа е въпросът за видимостта, съдържанието, присъствието и стойностите на материалното.

Проектът се състои от три фази, които ще проследим на място с куратора Красимир Илиев и дискутанта Красимир Терзиев. Вход свободен!

Ивайло Аврамов работи в западноевропейските традиции на минимализма и арте повера от 60-те и 70-те години на ХХ в. и ги развива в едно собствено граматично-визуално поле, в което авторовото присъствие не е решаващо, но материята е оставена да заявява своите позиции.

***
РЕ-ТУР е инициатива на Културния център за всички, които искат да опознаят и осмислят съвременното изкуство. Посещаваме важни събития от софийския художествен календар, получаваме личен тур от авторите или кураторите им, а после с помощта на външен експерт обсъждаме видяното и търсим други гледни точки.
Повече за РЕ-ТУР: https://culturecenter-su.org/re-tour/
Повече за изложбата: https://bit.ly/3JJRoum

 

***

С подкрепата на НФК, програма Творчески стипендии