РЕ-ТУР „Кула-убежище“ на Станислав Памукчиев

„Кула-убежище“ е необичаен проект, разположен в сянката на изкуството, призована от траекториите на Шелинговия „ступор на разума“, Лакановата „няма реалност“, „криптовата инкорпорация“ на Дерида и „стратегическата красота“ в „некомуникативното ядро на изкуството“ на Перниола. Сянка, която отхвърля цялостните обяснения и възпрепятства всички възможни типологически знания за сетивата и свързаните с тях естетически упражнения, медитации и нагласи.

„Кула-убежище“ на известният български художник и професор в НХА Станислав Памукчиев е следващата спирка на РЕ-ТУР – инициативата за опознаване и осмисляне на съвременното изкуство на Културния център на СУ.

Турът из изложбата ще води самият художник заедно с куратора на изложбата Петер Цанев, а страничният поглед ще бъде на проф. Георги Каприев.Заповядайте на 16 април, събота от 17 ч. в +359 Gallery (водната кула в кв. Лозенец, ул. Галичица 9), час преди официалното отваряне на галерията за посетители. Изложбата се гледа най-добре по здрач! Вход – свободен.

РЕ-ТУР е инициатива на Културния център за всички, които искат да опознаят и осмислят съвременното изкуство. Посещаваме важни събития от софийския художествен календар, получаваме личен тур от авторите или кураторите им, а после с помощта на външен експерт обсъждаме видяното и търсим други гледни точки.

Повече за РЕ-ТУР

Повече за изложбата