РЕ-ТУР: КРИСТО И ЖАН-КЛОД. ЖИВОТ=ТВОРБИ=ПРОЕКТИ

Кураторските турове и дискусии от инициативата „РЕ-ТУР“ продължават през есенния семестър с изложбата „КРИСТО И ЖАН-КЛОД. ЖИВОТ=ТВОРБИ=ПРОЕКТИ“ в Софийска градска художествена галерия.

На 18 октомври, понеделник в 17 ч. СГХГ ще отвори вратите си специално за нас. Заедно с Гергана Мудова и Лъчезар Бояджиев ще обиколим 24-те проекта, реализирани през над петдесетгодишния творчески път на Кристо и Жан-Клод и ще надникнем в ателието им през снимките на дългогодишния им сподвижник, фотографа Волфганг Фолц.

Турът ще бъде последван от дискусия за творчеството на най-известния художник от български произход и неговата съпруга и творчески партньор, както и за дебатите, които то предизвиква у нас.

РЕ-ТУР e инициатива на Културния център, в която погледът на публиката върху актуални изложби на съвременното изкуство се среща с прочита на авторите и кураторите. Събитията са с вход свободен и са насочени към студенти, ученици от по-горните класове и всички, които искат да се запознаят с художествения живот в столицата и да разсъждават върху изкуството. Повече за миналите събития, част от които са заснети, вижте тук.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки: защитни маски за лице, дистанция между посетителите от минимум 1,5 м. и ограничен капацитет спрямо квадратурата на помещенията. Молим ваксинираните посетители да носят със себе си сертификат.

 


Фотография: Волфганг Фолц © Кристо и Жан-Клод работят по проект Чадърите, Ибараки, Япония, 1987-1988 г.