SOFIA DESIGN WEEK 2012 2 изложби в Софийския университет

Жлеб и шпилка

Константин Ачков

Изложбата „Жлеб и шпилка” представя някои от най-новите проекти на Константин Ачков. Сред тях има два стола от серията „Frame”, както и нова, специално разработена за Sofia Design Week 2012 продуктова серия, под заглавието „Stack”. Серията съдържа детайли, подобни на парчета от пъзел, които се превръщат в столове, маси, табуретки. За целта дори не са необходими лепила, пирони, винтове или други крепежни елементи – всички мебели са създадени с идеята човек да си ги сглоби сам вкъщи, с помощта единствено на инструкциите.

Achkov_1

Стая на финландския дизайн

Финландското ежедневие е изтъкано от дизайн. Легендарните финландски дизайнери като Алвар Аалто и Тимо Сарпанева са създали предмети, обиколили изложбените зали по цял свят, но те също така са дали на финландците мебели и вещи за всяко домакинство.

The Finnish Design Room включва предмети от бита, мебели и материи от финландски домове в София. За Посолството на Финландия е удоволствие да предложи поглед отблизо върху функционалния и прогресивен дизайн в страната, който наистина е създаден, за да бъде употребяван ежедневно.

Изложбата „The Finnish Design Room” се осъществява с подкрепата на Посолството на Финландия в София.

finish_design_room