Лицата на науката Проф. Весела Генова: Театърът на Молиер – актуален или анахроничен

През 2022 г. честваме 400 години от рождението на Жан-Батист Молиер, една от най-важните фигури в историята на театъра и френската култура. Актуален или анахроничен е неговият театър днес? За това ще говори проф. Весела Генова от катедра “Романистика” на Факултета по класически и нови филологии в следващото издание на “Лицата на науката”.

Гледайте лекцията й от 16.30 ч. на 14 май и след това!

Весела Генова е преводач и професор в катедра “Романистика” на ФКНФ, където преподава литература на френското Средновековие и Класицизма и различни дисциплини, свързани с превода. Изследователските й интереси са в областта на старата френска литература и особено културата на смеха. Сред многото й публикации са монографиите “Играта във френските средновековни фарсове”, “Еволюция на смешното във френската класицистична комедия от XVII век” и “Места и функции на театралността в драматичните текстове на Молиер”.

“Лицата на науката” е серия от публични видеолекции, в които видни учени от Софийския университет представят работата си за широка аудитория. Вижте останалите издания на поредицата и последвайте каналите ни във “Фейсбук” и YouTube за още.

Back to top