WAX ON: ЕПИЗОДИ ИЗ АНАЛОГА

Фондация за предприемачество, култура и образование
Културният център на СУ „Св. Климент Охридски”
 ви канят на първото издание на:

WAX ON: ЕПИЗОДИ ИЗ АНАЛОГА

13.00 – 18.00 часа, Огледална зала.
Конференция „Бъдещето на музикалната индустрия”

18.00 – 22.00 часа, старата зала на клуб-ресторант „Яйцето”
Vinyl only Funk & Soul evening

Серията от събития „Wax On: Епизоди из аналога” си поставя за цел да възроди интереса към грамофонната култура и да я постави в съвременен контекст. WAX ON ще търси отговори на новите предизвикателства пред музикалния сектор, като провокира рационален и интелигентен дебат за бъдещето на музикалната индустрия чрез конференции и серия от мероприятия с образователен и развлекателен характер. В петте епизода на „WAX ON: Епизоди из аналога” ще бъдат проведени дебати и музикални вечери с музиканти (DJs), използващи грамофонната плоча за изразяване на своя талант.

На 23 май, събота, от 13.00 ч. в Нова конферентна зала на Софийски университет (Северно крило, Ректорат) ще се проведе конференция, посветена на „Бъдещето на музикалната индустрия”. Събитието ще включва два тематични панела – „Как се променя музикалната индустрия в дигиталната ера” и „Грамофонната култура в съвременен контекст” , участниците в които ще запознаят аудиторията с настоящите тенденции в музикалния бизнес: промените настъпили в музикалната индустрия в дигиталната ера; новите бизнес модели за продуциране, разпространяване и консумиране на музика; дебатите за авторските права; новите културни практики за промотиране на музиканти; „грамофонната ниша” и съвременното й приложение.
За регистрация: https://goo.gl/forms/7bGHHS1Nrr

ПАНЕЛ 1: „Как се променя музикалната индустрия в дигиталната ера?”

Модератор: Мария Рачинска, организатор напроекта

Участници:

Анита Паланкова, Консултант обслужване на клиенти (Spotify)

Ясен Козев, авторки права (Музикаутор)

Веселин Димитров, журналист от Fobres

Стефан Бачваров, продуцент

ПАНЕЛ 2: „Грамофонната култура в съвременен контекст”

Модератор: Кристиян Велев

Участници:

Иво Минчев, Funktool (DJ)

Явор Ганчев, основател и собственик на Дюкян Меломан

Стефан Скил Колев, DJ, създател на „Домъ на плочата – Soul Searchin”, гр. Пловдив

Йордан Ставрев, DJ, собственик и създател на магазин „Boogie Exchange”, онлайн радио „Boogie.fm”

От 18.00 часа, веднага след конференцията, отново в Университета (старата зала на клуб-ресторант „Яйцето”, Централна сграда) с вход свободен ще се проведе и „Фънк & Соул” епизода от поредицата музикални вечери на WAX ON, по време на които ще можете да се насладите на музика, звучаща изцяло от грамофонни плочи. За първото събитие от серията организаторите са поканили утвърдените български диджеи – Ramsey Hercules, Funktool и Skill, посветили се на автентичното аналогово звучене. Любителите на фънк и соул стила ще могат да научат повече за историята и културата на Фънка от прожекцията на документалния филм на BBC 4 The Story of Funk: One nation under a Groove (2014), за който са взети интервюта е някои от легендите на фънка, като: George Clinton, Sly & the Family Stone, Earth, Wind & Fire, Kool & the Gang, War, Cameo, Ray Parker Jnr и други. А за най-запалените танцьори ще има и ателие Can you Boogie? с основни стъпки във Фънк музиката, проведено от артистична компания „Pop&Roll” от Flava House.

22:00 ч. – Афтър парти в бар „Канала“ / специалната селекция на 45 MAFIA.

FACEBOOK EVENT

„WAX ON: Епизоди из аналога” е проект на „Фондация за предприемачество, култура и образование“, в партньорство с Културния център към СУ „Св. Климент Охридски“, музикален магазин “Boogie Exchange”, „Дюкян Меломан”, „Домъ на плочата – „Soul Searchin’“ – Пловдив и бар “Backyard”, студентско радио „Реакция“, BOX TV.

Настоящото издание на WAX ON е посветено на пет музикални стила: Фънк&Соул, Реге, Хип-Хоп, Дръм& Бейс и Хаус&Техно. Повече информация за предстоящите събития от серията може да намерите на www.facebook.com/foundationece и на https://foundationece.wordpress.com/